Zorg en Welzijn ROC A12
Detailfoto opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg
Zorg & Welzijn

Medewerker Maatschappelijke Zorg

De opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg iets voor jou?

Jij bent betrokken, betrouwbaar en verzorgend. Je staat sterk in je schoenen. Je beschikt over empathisch vermogen en voldoende assertiviteit. 

  

De opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg

Tijdens de opleiding leer je lichamelijke, psychische en sociale problemen (her)kennen. Je krijgt les in sociaal agogische vaardigheden en ontwikkelingspsychologie. Methodisch begeleiden van cliënten komt aan bod, evenals persoonlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. In de opleiding ontwikkel je de kennis, vaardigheden en juiste beroepshouding om professioneel te werken.
Je volgt lessen en er is aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Een groot deel van de opleiding breng je in de praktijk door. Met dit diploma ben jij vakkundig in het verlenen van zorg en ondersteuning. Je inventariseert hulpvragen op de juiste manier, ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling en verzorging. Je begeleidt groepen en zorgt voor een prettige leefomgeving. Je helpt bij scholing en verzorgt activiteiten op het gebied van vrije tijd.

 

Jouw carrière

Als gediplomeerd Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3, voorheen SPW) ga jij met mensen werken die door verstandelijke of lichamelijke beperkingen of ouderdom niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Jouw werkgebied ligt bij instellingen die hulp bieden op het gebied van wonen of dag- of vrije tijdsbesteding, zoals  gezinsvervangende tehuizen, zorgboerderijen, activiteitencentra en verpleeg- en ziekenhuizen. Je werkt meestal in een team en onder begeleiding van een coördinator. Wil je verder leren, stroom dan door naar de opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 4).

 

Duur

Ede & Velp & Veenendaal | BBL & BOL | 3 jaar
Veenendaal | maatwerk

In Ede is het eerste leerjaar Pedagogisch Werker, Maatschappelijke Zorg en Onderwijsassistent gemeenschappelijk. In Velp wordt Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4 gecombineerd.
In Velp starten de BOL-opleidingen Verzorgende, Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werker en Onderwijsassistent in een gezamenlijk Verbindingsjaar. Na dit jaar kies je  een definitieve opleidingsrichting.

Niveau
3
Leerweg
BBL (beroepsbegeleidende leerweg: leren + werken)
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
maatwerk
Locatie Open dagen
Ede
Veenendaal
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124

Onderwijs & Welzijn iets voor jou?

Dit is MBO