www.a12.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Melding verbergen
Techniek en Technologie ROC A12
Detailfoto opleiding Verspaner
Techniek & Technologie

Verspaner

De opleiding Verspaner iets voor jou?

Je werkt graag met machines. Je bent handig en hebt technisch inzicht. Je gaat zorgvuldig te werk zodat producten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig de gewenste maat krijgen.

 

De opleiding Verspaner  

Als Verspaner maak je producten van verschillende soorten materiaal, zoals staal, gietijzer, aluminium of kunststof. Dat kunnen ingewikkelde producten zijn, zoals motoronderdelen van een vliegtuig of een auto. Maar het kan ook zijn dat je aan een schaats of de versnelling van een fiets werkt. Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met verschillende verspanende technieken zoals draaien en frezen. Een Verspaner bewerkt de materialen door er kleine deeltjes (spanen) van weg te nemen. Je gebruikt daarbij draai- en freesmachines. Daarnaast leer je Computer Numerical Control (CNC)-programma’s voorbereiden en schrijven.

 

Jouw carrière

Je kunt bij veel verschillende bedrijven als Verspaner aan het werk: in de fijnmechanische industrie, bij gereedschappenmakerijen, instrumentenmakerijen of modelmakerijen. Maar je kunt ook terecht bij  nderhoudswerkplaatsen, verspaningsafdelingen en machinefabrieken of technische diensten van een bedrijf.

Wil jij je eerst nog verder kwalificeren als Verspaner? Stroom dan door naar de opleiding Allround Verspaner (niveau 3).

 

Duur

 2 jaar

Niveau
2
Leerweg
BBL (beroepsbegeleidende leerweg: leren + werken)
Locatie Open dagen
Ede
Huissen

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124