Techniek en Technologie ROC A12
Detailfoto opleiding Engineer Elektronische Installaties
Techniek & Technologie

Engineer Industriële Automatisering

De opleiding Engineer Industriële Automatisering iets voor jou?

Jij hebt gevoel voor techniek en affiniteit met computers. Je bent handig en praktisch ingesteld. Mensen doen graag een beroep op jou. Je bent collegiaal, servicegericht en je weet van aanpakken.

 

De opleiding Engineer Industriële Automatisering

De opleiding Engineer Industriële Automatisering is veelzijdige en schoolt in hardware en software. Het is dé richting waarbij ICT en elektrotechniek samenkomen. Je leert in eerste instantie de basis kennen van elektrotechniek. Na het basisjaar kies je voor de specialisatie Engineer Industriële Automatisering. Al vrij snel ga je op de computer CAD-tekeningen maken. Je leert programma’s maken voor gebruik op een industriële PC/PLC’s. Je leert besturings-, communicatie-, regel- en aandrijfapparatuur programmeren, bedienen en in bedrijf stellen. Tijdens de opleiding werk je veel in kleine groepjes aan vernieuwende projecten met behulp van intensieve begeleiding. Denk aan een bevoorradingssysteem van een trein, een volautomatische snoepvulmachine en grasmaaier. 

 

Jouw carrière

Steeds meer processen gaan geautomatiseerd. Je hebt dan ook volop kans op een baan als Engineer Industriële Automatisering. Jij gaat bijvoorbeeld een netwerk bouwen van industriële computers (PLC’s) of robots die informatie uitwisselen om een productielijn van auto’s te laten werken. Je krijgt te maken met industriële machines of bouwt een website die daarna in een chip wordt geladen die vervolgens een motor aanstuurt. Er zijn legio mogelijkheden en de techniek blijft volop in beweging.
De afdeling elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor betere doorstroommogelijkheden. De vervolgstudie op hbo-niveau duurt daardoor slechts drie jaar.

 

Duur 

Ede | BOL 3 | 3 jaar
Ede | BOL 4 | 4 jaar

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124