www.a12.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Melding verbergen
Techniek en Technologie ROC A12
Detailfoto opleiding Engineer Elektronische Installaties
Techniek & Technologie

Engineer Industriële Automatisering

De opleiding Engineer Industriële Automatisering iets voor jou?

Jij hebt gevoel voor techniek en affiniteit met computers. Je bent handig en praktisch ingesteld. Mensen doen graag een beroep op jou. Je bent collegiaal, servicegericht en weet van aanpakken.

 

De opleiding Engineer Industriële Automatisering

De opleiding Engineer Industriële Automatisering is een veelzijdige opleiding waarin je zowel hardwarematig als softwarematig breed wordt geschoold. Het is dé richting waarbij ICT en elektrotechniek samenkomen. Je leert in eerste instantie de basis die iedereen moet kennen van het vak elektrotechniek. Na het basisjaar kies je voor de specialisatie Engineer Industriële Automatisering. Al vrij snel ga je op de computer CAD-tekeningen maken. Je leert hoe je programma’s maakt voor gebruik op een industriële PC/PLC’s. Je leert hoe je besturings-, communicatie-, regel- en aandrijfapparatuur programmeert, bedient en in bedrijf stelt. Tijdens de opleiding werk je veel in kleine groepjes aan vernieuwende projecten die met behulp van intensieve begeleiding tot prachtige resultaten leiden. Voorbeelden vanvoorgaande projecten zijn de ontwikkeling van een bevoorradingssysteem van een trein, een volautomatische snoepvulmachine en een volautomatische grasmaaier.

 

Jouw carrière

Steeds meer processen worden in een bedrijf geautomatiseerd. Je hebt dan ook volop kans op een baan als Engineer Industriële Automatisering. Jij gaat bijvoorbeeld een netwerk bouwen van industriële computers (PLC’s) of robots die informatie uitwisselen om een productielijn van auto’s te laten werken. Je krijgt te maken met industriële machines of je bouwt een website die daarna in een chip wordt geladen die vervolgens een motor aanstuurt. Er zijn legio mogelijkheden en de techniek blijft volop in beweging. Saai wordt het niet in dit vakgebied. Als je deze opleiding hebt af gerond, kun je doorstromen naar het hbo.

De afdeling elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor betere doorstroommogelijkheden. De vervolgstudie op hbo-niveau duurt daardoor slechts drie jaar.

 

Duur 

Ede | BOL 4 | 4 jaar

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124