Techniek en Technologie ROC A12
Detailfoto opleiding Metaalbewerker
Techniek & Technologie

Constructiewerker

De opleiding Constructiewerker iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht en vindt het leuk om onderdelen te maken voor grote of kleine constructies. Je bent een teamplayer, maar kunt ook prima zelfstandig een klus klaren.

 

De opleiding Constructiewerker

Tijdens de opleiding Constructiewerker leer je hoe je plaat- en profielmaterialen bewerkt. Je maakt en monteert verschillende constructies, zoals producten voor de constructie- en apparatenbouw. Sommige constructiewerkers produceren onderdelen, anderen stellen een complete constructie samen. Je leert tijdens je opleidingen allerlei technieken, zoals buigen, lassen, verspanen en ponsen. Daarnaast leer je technische tekeningen lezen en de eigenschappen van verschillende materialen kennen. Je leert (hand)gereedschappen gebruiken en machines bedienen.

 

Jouw carrière

Als Constructiewerker kun je aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en metaalproductenindustrie die complete eindproducten maken. Maar je kunt ook werken bij bedrijven die (half) producten leveren aan andere bedrijven. Grote constructies, zoals bruggen en gebouwen, monteer je meestal op locatie.
Wil je liever verder leren? Dan kun je kiezen voor de opleiding Allround Constructiewerker (niveau 3).

 

Duur 

2 jaar

Niveau
2
Leerweg
BBL (beroepsbegeleidende leerweg: leren + werken)

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124