www.a12.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Melding verbergen
Techniek en Technologie ROC A12
Detailfoto opleiding Metaalbewerker
Techniek & Technologie

Constructiewerker

De opleiding Constructiewerker iets voor jou?

Je vindt het leuk om met machines en gereedschappen te werken en onderdelen te produceren voor grote of kleine constructies. Je hebt technisch inzicht en werkt nauwkeurig. Je kunt zelfstandig opereren maar ook prima in teamverband werken.

 

De opleiding Constructiewerker

Als Constructiewerker bewerk je plaat- en profielmaterialen. Je maakt en monteert daar verschillende constructies van, zoals producten voor de constructie- en apparatenbouw. Sommige constructiewerkers produceren onderdelen, anderen stellen uit die verschillende onderdelen een complete constructie samen. Daar heb je verschillende technieken voor nodig die gedurende de opleiding aan bod komen, zoals verspanen, buigen, snijden, ponsen en lassen. Je leert technische tekeningen lezen en de eigenschappen van verschillende materialen kennen. Daarnaast leer je (hand)gereedschappen gebruiken en machines bedienen.

 

Jouw carrière

Je kunt als Constructiewerker aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en metaalproductenindustrie die complete eindproducten maken. Maar je kunt ook werken bij bedrijven die (half) producten leveren aan andere bedrijven.Grote constructies monteer je meestal op locatie. Dat kunnen grote staalconstructies zijn zoals bruggen en gebouwen.

Wil je liever verder leren? Dan kun je kiezen voor de opleiding Allround Constructiewerker (niveau 3).

 

Duur 

2 jaar

Niveau
2
Leerweg
BBL (beroepsbegeleidende leerweg: leren + werken)

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124