ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

Netwerkbeheerder

De opleiding Netwerkbeheerder iets voor jou?

Jij volgt alles over de laatste ontwikkelingen op computergebied. Je bijt je graag vast in computervraagstukken en gaat net zo lang door totdat je de oplossing hebt. Daarbij werk je nauwkeurig en ben je collegiaal.

 

De opleiding Netwerkbeheerder

Tijdens de opleiding leer jij een netwerkomgeving te ontwerpen, een computernetwerk te installeren en een netwerkinfrastructuur te beheren. Daarbij kun je denken aan internet, intranet en extranet. Jij zorgt ervoor dat het netwerk goed functioneert. Je richt je op de beveiliging van netwerken, verhelpt storingen en je waakt ervoor dat een netwerk overbelast raakt. Netwerkbeheer vindt plaats bij bedrijven die gebruik maken van een ICT netwerkinfrastructuur. Een netwerkinfrastructuur bestaat uit hardwarematige componenten, randapparatuur en (IP)telefonie, de benodigde besturingssoftware en netwerkapplicaties. Moderne ontwikkelingen als cloudcomputing en mobile devices worden uitgebreid behandeld.

ROC A12 is bovendien een officiële Cisco Academy. Je kunt je bij ons kwalificeren tot Cisco Network Engineer. Dit certificaat is in het bedrijfsleven erg gewild. Tijdens de opleiding krijg je ook Nederlands, Engels en is er aandacht voor communicatieve vaardigheden.

 

Jouw carrière

Als Netwerkbeheerder installeer en onderhoud jij zelfstandig een computernetwerk. Vrijwel elk bedrijf heeft een netwerk of ICT-afdeling. Of je kiest een internet hosting bedrijf. Naast dat jij het netwerk goed laat functioneren, zoek je naar verbetering en volg je nieuwe ontwikkelingen. Ook breng je deskundig advies uit aan het management. Met dit diploma kun jij hbo informatica gaan studeren.

 

Duur

4 jaar

Individueel in 3 jaar mogelijk

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124