ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

Netwerkbeheerder

De opleiding Netwerkbeheerder iets voor jou?

Jij volgt de laatste ontwikkelingen op computergebied. Je bijt je graag vast in computervraagstukken en gaat door tot de oplossing. Daarbij werk je nauwkeurig en ben je collegiaal.

 

De opleiding Netwerkbeheerder

Tijdens de opleiding Netwerkbeheerder leer jij een netwerkomgeving ontwerpen, een computernetwerk installeren en netwerkinfrastructuur beheren. Jij zorgt dat elk netwerk naar behoren functioneert. Je richt je op de beveiliging van netwerken, verhelpt storingen en waakt voor overbelasting. Moderne ontwikkelingen als cloudcomputing en mobile devices krijgen ook volop aandacht. Netwerkbeheerders hebben een dienstverlenende instelling om collega’s te helpen. Daarom is er aandacht voor communicatieve vaardigheden en je volgt lessen Nederlands en Engels.

ROC A12 is bovendien een officiële Cisco Academy. Je kunt je kwalificeren tot Cisco Network Engineer, een gewild certificaat in het bedrijfsleven. 

 

Jouw carrière

Als Netwerkbeheerder installeer en onderhoud je zelfstandig een computernetwerk. Vrijwel elk bedrijf maakt gebruik van een netwerk of heeft een ICT-afdeling, maar je kunt ook aan de slag als medewerker bij een internethost. Je zorgt er niet alleen voor dat een netwerk prima functioneert, jij zoekt altijd verbetering. De nieuwste ontwikkelingen volg je op de voet en je brengt deskundig advies uit aan het management of de directie. Met dit diploma kun je informatica op hbo-niveau studeren.

 

Duur

4 jaar
Individueel in 3 jaar mogelijk

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124