ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

Medewerker Beheer ICT

De opleiding Medewerker Beheer ICT Iets voor jou?

Jij bent altijd met computers en netwerken bezig en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast help je graag mensen. Je kunt goed luisteren, bent geduldig en kunt goed zelfstandig werken.

 

De opleiding Medewerker Beheer ICT

Jij leert verschillende hard- en softwarepakketten installeren en beheren. Je raakt getraind in het aanleggen van bekabeling en kan computergebruikers deskundig ondersteunen. Je krijgt een breed beeld van het vakgebied en ontwikkelt een scherp oog waarmee je mogelijke problemen vroegtijdig signaleert. Dankzij de kennis die je opdoet van apparatuur en programmatuur, netwerken en bekabeling kun jij precies inschatten wanneer je de ICT-Beheerder of Netwerkbeheerder moet inschakelen. Er wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden en je krijgt aanvullende lessen in Nederlands en Engels.

 

Jouw carrière

Vrijwel elk bedrijf of instelling heeft een ICT- of automatiseringsafdeling. Jouw werkterrein is daardoor heel
breed. Jij wordt bijvoorbeeld het directe aanspreekpunt op een helpdesk. Ook ben je druk met het onderhoud, beheer en veiligheid van netwerken en computers. Met het diploma kun jij ook aan de slag in een gespecialiseerde computerwinkel of bij een computerleverancier waar je klanten van een professioneel advies voorziet. Ook kun je als thuismonteur bij diverse telecomaanbieders aan de slag. Liever leidinggeven of je vastbijten in ingewikkelde computervraagstukken? Stroom dan door naar de opleiding ICT-Beheerder.

 

Duur

3 jaar

Na de opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding ICT-Beheerder of Netwerkbeheerder

Niveau
3
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124