ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

ICT Beheerder

De opleiding ICT-beheerder iets voor jou?

Jij volgt alles over de laatste ontwikkelingen op computergebied. Je bijt je graag vast in computervraagstukken en gaat net zo lang door totdat je de oplossing gevonden hebt. Je kunt goed overzicht houden, houdt van organiseren en hebt leidinggevende kwaliteiten. Engels beheers je goed en wiskunde in het pakket van je vooropleiding is een pre.

 

De opleiding ICT-beheerder

Als ICT-beheerder ben jij ervoor verantwoordelijk dat alle digitale systemen naar behoren werken. Je bent de spil binnen de afdeling ICT. Van netwerken, computers en printers tot faxen en telefoons: jij zorgt ervoor dat deze werken. Ook zorg je ervoor dat het informatiesysteem up-to-date blijft door bij te houden welke nieuwe producten en ontwikkelingen er zijn. Moderne ontwikkelingen als cloudcomputing en mobile devices krijgen dan ook volop aandacht tijdens de opleiding.

Daarnaast zie je erop toe dat de beveiliging van alle systemen goed werkt en dat onderhoud op tijd plaatsvindt. Als ICT-beheerder heb je een dienstverlenende instelling. Je weet hoe je een servicedesk organiseert en inricht. Je werkt de hele dag met mensen samen. In de opleiding is dan ook aandacht voor communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt een analytisch vermogen om in verschillende situaties doeltreffend te kunnen handelen. Ook wordt er gewerkt aan je leiderschapskwaliteiten zodat je medewerkers op de ICT-afdeling adequaat kan instrueren en motiveren.

 

Jouw carrière

Als ICT-beheerder los je ingewikkelde computervraagstukken op in een bedrijf. Het kan zijn dat jij een complete Servicedesk vakkundig gaat inrichten. Je kunt aan de slag als medewerker op een ICT- of automatiseringsafdeling van bedrijven en instellingen van  uiteenlopende aard. In sommige gevallen geef je leiding aan een team van ICT-medewerkers of word je ingezet als securityspecialist. Maar een baan als bedrijfsleider bij een computerwinkel of als middenkader leidinggevende
bij een computerleverancier behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit deze opleiding kun je doorstromen
naar het hbo.

 

Duur

3 jaar

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124