ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

ICT Beheerder

JE KUNT JE HELAAS NIET MEER AANMELDEN VOOR DE BOL-OPLEIDING ICT BEHEERDER (LOCATIE EDE) VOOR STUDIEJAAR 2014 - 2015. HET AANTAL BESCHIKBARE BOL-PLAATSEN VOOR SCHOOLJAAR 2014 - 2015 IS VOL. JE KUNT JE NOG WEL AANMELDEN VOOR LOCATIE VELP.

De opleiding ICT-beheerder iets voor jou?

Jij volgt de laatste ontwikkelingen op computergebied. Je bijt je graag vast in computervraagstukken en gaat net zo lang door totdat je de oplossing hebt gevonden. Je kunt goed overzicht houden, houdt van organiseren en hebt leidinggevende kwaliteiten. Engels beheers je goed en wiskunde in het pakket van je vooropleiding is een pre.

 

De opleiding ICT-beheerder

De opleiding ICT-beheerder is gericht op het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van complexe informatiesystemen. Het gaat om de grotere computernetwerken en programma’s die daarop gebruikt moeten worden. Als ICT-Beheerder ben jij verantwoordelijk dat alle netwerken, computers, printers en telefoons werken. Je leert netwerken beheren, servers configureren en beheren. Ook cloud computing en mobile devices krijgen volop aandacht. Ook draag je zorg voor de beveiliging van alle systemen en het tijdig onderhoud. Je komt alles te weten over het organiseren en inrichten van een servicedesk.

Daarnaast ontwikkel je leiderschapskwaliteiten zodat je de medewerkers op de ICT-afdeling adequaat kan instrueren en motiveren. Je werkt aan communicatieve vaardigheden, zowel op technisch als sociaal gebied. Je ontwikkelt een analytisch vermogen waardoor je doeltreffend handelt in verschillende situaties.

 

Jouw carrière

Als ICT-Beheerder los je ingewikkelde computervraagstukken op in een bedrijf. Het kan zijn dat jij een complete Servicedesk vakkundig gaat inrichten. Je kunt aan de slag als medewerker op een ICT- of automatiseringsafdeling. Wellicht geef je leiding aan een team van ICT-medewerkers of word je ingezet als securityspecialist. Maar een baan als bedrijfsleider bij een computerwinkel of als middenkader leidinggevende bij een computerleverancier behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

 

Duur

4 jaar
Inividueel in 3 jaar mogelijk

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124