ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

Gamedeveloper

De opleiding Gamedeveloper iets voor jou?

Jij hebt de geheimen achter de meeste games ontrafeld en beschikt over genoeg fantasie en creativiteit om een bloedstollende game te ontwikkelen. Je wilt meer dan alleen gamen; je bent juist geïnteresseerd in de techniek achter de games.

 

De opleiding Gamedeveloper

Tijdens de opleiding leer je games ontwerpen en creëren. Na de opleiding kun je een gameconcept opstellen en ontwikkelen, maar ook het ontwerp realiseren en programmeren. Er is ruim aandacht voor het ontwikkelen van volledige 2D en 3D games. Hierin komen aspecten van casual- tot serious-gaming naar voren, en leer je werken met verschillende programmeertechnieken zoals C++, OpenGL, Flash , HTML5 en Java. Ook is het belangrijk dat je de eisen en wensen van klanten op juiste wijze kunt vertalen naar een game of een onderdeel van een game. Daarom wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan je communicatieve vaardigheden en volg je lessen Nederlands en Engels.

 

Jouw carrière

Games worden in toenemende mate ingezet voor educatieve doeleinden of als marketinginstrument. Jij kunt aan de slag in de entertainmentbranche en bij media gerelateerde bedrijven. Ook is er een toenemende vraag naar ontwikkelaars van casual games voor smartphones. Je wordt gamedeveloper die ook oog heeft voor design elementen. Met deze kennis kun je gaan werken in de game-industrie of als zelfstandig ondernemer binnen de casual games sector. De opleiding Gamedeveloper biedt tevens prima perspectieven voor een baan bij een bedrijf als applicatieontwikkelaar. Wie zich nog verder wil kwalificeren kan doorstromen naar de Hogeschool voor de Kunsten, de Game Academy of een Game Design opleiding op hbo-niveau.

 

Duur

4 jaar

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124