ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld en Geluid ROC A12
ICT, Beeld & Geluid

Applicatie Ontwikkelaar

De opleiding Applicatie Ontwikkelaar iets voor jou?

Jij bent goed met computers en hebt geduld. Jij bijt je graag vast in het ontwikkelen van nieuwe programma’s en houdt van puzzelen. Bovendien vind je het leuk om met mensen te werken.

 

De opleiding Applicatie Ontwikkelaar

Verschillende ontwikkeltechnieken komen tijdens de opleiding aan bod. Maar je leert ook met diverse programmeertools en besturingssystemen omgaan. Ontwerpen, implementeren en onderhouden: jij beheerst straks alle stappen die nodig zijn om nieuwe software succesvol te integreren binnen een bedrijf. Je leert goed luisteren, want je gaat vragen vertalen naar nieuwe computertoepassingen. Dat niet alleen, want het is ook jouw taak om aan anderen uit te leggen welke oplossing je hebt bedacht en hoe het programma werkt. Daarnaast krijg je tijdens de opleiding te maken met maatwerkapplicaties, het onderhouden en aanpassen van bestaande applicaties en web 2.0 applicaties. Ook krijg je les in Engels en Nederlands. Na jouw opleiding kun je nieuwe softwareprogramma’s ontwikkelen of je past deze zodanig aan dat andere medewerkers van het bedrijf er beter mee overweg kunnen.

 

Jouw carrière

Als Applicatieontwikkelaar vertaal jij wensen en behoeften van medewerkers naar nieuwe softwareprogramma’s. Je werkt op de ICT-afdeling van een bedrijf. Jij kent de  modernste ICT-middelen waarmee je vakkundig gereedschappen ontwikkelt die gebruikersproblemen wegnemen. Je kent alle mogelijkheden op het gebied van automatisering. Doorstromen naar een hbo-opleiding informatica of technische informatica is goed mogelijk.

 

Duur 

3 jaar

Niveau
4
Leerweg
BOL (beroepsopleidende leerweg: leren + stage)
Locatie Open dagen
Ede
Velp

Contact

Algemeen e-mailadres: info@roc.a12.nl
Algemeen telefoonnummer: 0800-7622124